2017 Hac Fiyatları ile İlgili Sorulan Soruyu BİMER Cevapladı

2017 Hac Fiyatları ile İlgili Sorulan Soruyu BİMER Cevapladı

2017 hac ücretlerinin yüksek olması nedeniyle vatandaş mağduriyetini dile getirmeye devam ediyor. Ali Adsız isimli vatandaşın, BİMER’e hac ücretlerindeki artış ile ilgili sorduğu soruya aldığı cevap, binlerce kişinin kafasındaki soruların yanıtı oldu.

BİMER’den gelen açıklamada, “Ülkemizde hac ve umre organizasyonu ile ilgili tüm kriterler her yıl Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu ile Hac ve Umre Komisyonu tarafından alınan kararlarla belirlenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

BİMER Hac Ücretleri Açıklaması

Ülkemizde hac ve umre organizasyonu ile ilgili tüm kriterler her yıl Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu ile Hac ve Umre Komisyonu tarafından alınan kararlarla belirlenmektedir.

Ülkemizde hac ücretlerinin miktarı anılan Kurulca, hac yolcularının Suudi Arabistan gidiş-dönüş uçak bileti, Mekke ve Medine ev kirası, Mekke ve Medine’de verilecek yemek bedeli, Cidde-Mekke-Medine intikal ücreti, Arafat (yüksek çadır ve klima), Müzdelife, sağlık hizmetleri ile kendilerine yurt içinde ve yurt dışında verilen diğer hizmetler karşılığında oluşacak maliyetler dikkate alınarak tespit edilmekte olup hacı adaylarımızdan alınan ücretler yukarıda zikredilen kalemler için sarf edilmektedir.

Ayrıca hac mevsimi boyunca vatandaşlarımıza daha iyi imkânlarda hizmet vermeyi ve daha rahat ortamda hac ibadetini ifa ettirmeyi ilke edinen Başkanlığımızın, kar etme veya kazanç sağlama gibi bir hedefi bulunmamaktadır.