Cuma günü ile ilgili ayetler ve hadisi şerifler
- 21 Temmuz 2017
- 8407 defa görüntülendi

Cuma günü ile ilgili ayetler ve hadisler
Cuma günü ile ilgili ayetler
Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. (cum'a suresi / 9)
Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz."(Cum'a sûresi (62), 10 )
Cuma günü ile ilgili hadisler
Allah indinde günlerin seyyidi Cumadır. O, kurban ve Ramazan bayramı gününden de kıymetlidir.) (Buhari)
Ebu Hüreyre (r.a)’den rivayete göre, Peygamber Efendimiz ( s.a.v) şöyle buyurdu: Cuma günü melekler mescidin kapılarına oturur, insanları geliş sırasına göre yazarlar. İnsanlar o gelişlerine göre; deve bağışlamış, sığır bağışlamış, koyun bağışlamış, tavuk bağışlamış, serçe bağışlamış ve yumurta bağışlamış kimselerin sevabı gibi sevap kazanırlar. (Buhari, Cuma: 31; Müslim, Cuma: 7)
Ümmetinin bayramları içinde Cumadan daha kıymetli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldir.) (Deylemi)
Semure (r.a)’den rivayete göre, şöyle demiştir: Peygamberimiz ( s.a.v) şöyle buyurmuştur: Kim, Cuma günü abdest alırsa; ne güzel yapmıştır. Kim de guslederse, daha değerli bir iş işlemiş olur. (Müslim, Cuma: 1; Tirmizi, Cuma: 356)
Günlerin en kıymetlisi Cumadır. Cuma günü, bayram günlerinden ve aşure gününden daha kıymetlidir. Cuma, dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.) (Riyadun-nasıhin)
Ebu Hüreyre (r.a)’den rivayete göre, Peygamber Efendimiz ( s.a.v) şöyle buyurmuştur: Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem (a.s) o gün yaratıldı, o gün Cennete konuldu ve o gün Cennetten çıkarıldı. (Müslim, Cuma: 5; Tirmizi, Cuma: 353)
Allah c.c, bugünden itibaren kıyamete kadar size Cumayı farz kıldı. Adil veya zalim bir imam, başkan zamanında küçümseyerek veya inkâr ederek Cumayı terk edenin iki yakası bir araya gelmesin! Böyle bir kimse tevbe etmezse, onun namazı, zekatı, haccı, orucu ve hiçbir ibadeti kabul olmaz.) (İbni Mace)
Sizlerden Gelenler
Genel yorumlar
Ömer Faruk Babür
"Allah sizden razı olsun sizin sayenizde gurbet elde ibadetimizi çok rahat yerine getirdik. Hasan bey çok sağolun"
Muhammed Furkan
"35 yıllık tecrübe ile uçak, transfer, rehberlik ve otel hizmetleriyle sadece ibadete odaklanılan, değerli müşterileri hac ve umre yolculuğunda hiçbir zaman yalnız bırakmayan güçlü bir kuruluş."
Tarık Kurt
"Güzel deneyimdi, temizlik açısından güzel ve açık büfe yemekleri güzel, öneririm. "
Orhan Pektas
"Hac ve Umre ziyaretleri için vazgeçilmez bir şirket, ilgi alakaları çok iyi, güleryüzlüler ve yardımcı oluyorlar, teşekkürler tüm çalışanlarına"