Suudi Arabistan’a hac ve umre için ikinci vizeye 530 dolar ek harç geliyor
- 07 Kasım 2016
- 3793 defa görüntülendi

Suudi Arabistan, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ikinci defa hac veya umre için gelenlerden ilave 2.000 riyal (530 dolar) harç alacak.
Karar, özellikle turizmciler ile Harem bölgesindeki otel ve ticarathane işletenlerin tepkisini çekti. Çünkü 530 dolarlık ek ücret ikinci defa veya mükerreren gelenleri bu kararından vazgeçirebilecek büyüklükte bulundu.
KRAL SELMAN ONAYLAMADI
2 Ekim 2016 gününden itibaren bazı çıkan haberlere göre, yürürlüğe gireceği düşünülen yeni uygulamaya göre ikinci kez veya daha fazla gelenlerden 2.000 riyal ek harç ücreti alınacağı kararı Kral Selman bin Abdülaziz’in onayına sunuldu. Fakat çok uzun bir zaman geçmesine rağmen halen bu karar Kral Selman tarafından onaylanmadı.
Türkiye’de ortalama 15 günlük veya daha fazla umre programları 1000 ila 1500 dolar tuttuğunu belirten bazı seyahat acentaları, Suudi Arabistanın 530 dolar ek harç bedeli ile ikinci veya daha fazla gelmek isteyenleri vaz geçirmeye çalıştıkları düşünülüyor. Zaten azalmakta olan iş hacminin Hicaz Bölgesinde daha da azalacağı düşünülüyor.
Sizlerden Gelenler
Genel yorumlar
Ömer Faruk Babür
"Allah sizden razı olsun sizin sayenizde gurbet elde ibadetimizi çok rahat yerine getirdik. Hasan bey çok sağolun"
Muhammed Furkan
"35 yıllık tecrübe ile uçak, transfer, rehberlik ve otel hizmetleriyle sadece ibadete odaklanılan, değerli müşterileri hac ve umre yolculuğunda hiçbir zaman yalnız bırakmayan güçlü bir kuruluş."
Tarık Kurt
"Güzel deneyimdi, temizlik açısından güzel ve açık büfe yemekleri güzel, öneririm. "
Orhan Pektas
"Hac ve Umre ziyaretleri için vazgeçilmez bir şirket, ilgi alakaları çok iyi, güleryüzlüler ve yardımcı oluyorlar, teşekkürler tüm çalışanlarına"