SUDEYS: BİR ANNENİN BEDDUASI

SUDEYS: BİR ANNENİN BEDDUASI

Hac veya umre ziyaretinde bulunup da Sudeys'in sesiyle mest olmayanımız ya da namazda ağlamayanımız var mıdır?

Sudeys'in bir Ramazan umresinde, akşam namazında o kadife sesiyle okuduğu Yasin Suresi hiç aklımdan çıkmadı. Umreden dönünce internetten sudeysin okuduğu bütün sureleri indirip tekrar tekrar dinledim. Sudeys vitir namazında ağlar ve herkesi ağlatırdı. Hıçkıra hıçkıra ağlayan amca seni de unutmadım :) Ne yalan söyleyim, acaba diğer arkadaşlarım da ağlamış mı diye gözlerinin içine bakardım hepsinin :)
Kâbe imamı Sudeys
Henüz 22 yaşlarındaydı Kâbe’ye imam seçildiğinde. 1984 Şubat. Bu ağır göreve sabah namazıyla başlamıştı, hani Kur'anda şahitli namaz diye anılan namaz, Heyecandan ölüyordu belki de. Aradan 27 yıl geçmişti, ve 27 yıl Kâbede namaz kıldırıyor İmam Sudeys. Ve hep aynı aşkla kıldırıyor. 27 yıl boyunca namaz kıldırıyor kabede ve hem inancını tazeliyor ümmet-i Muhammedin hem de kurana aşık olmasına vesile oluyor.
Annesinin bedduasıdır Sudeys. Sudeysle ilgili şu hatıraları da tazeleyelim;

"Umreden gelen babam anlatıyor. Sudeys, kendisine, nasıl Kâbe’ye imam olduğunu soranlara: “Ben anamın bedduasıyım” diyormuş. Kâbe’nin imamı bir anne bedduası; ama nasıl yani? Merak etmez mi insan? Merak etmiş bunu duyan insanlar da. Sormuşlar Sudeys’e: “Ey Sudeys sen nasıl beddua olabilirsin?” Sudeys anlatmış. Sudeys anlatırken yeniden annesinin ona beddua ettiği günlere gitmiş.
“Kâbe’ye imam olasın Sudeys’’
Sudeys küçükken yaramazlık yaptığında annesi ona kızıp “Kâbe’ye imam olasın Sudeys” dermiş. Bir anne bedduası Sudeys. Bir anne ne kadar kızabilirse o kadar kızmış anası, bir anne ne kadar beddua edebilirse öyle beddua etmiş. Bir ananın bedduası bile en güzel dua olmuş. Sudeys büyümüş, Sudeys Kâbe’ye imam olmuş.
Sudeys, Kâbe’nin imamı Sudeys, anasının bedduası Sudeys. Sanki hiç çocuk olmadı Sudeys, hep Kâbe imamıydı sanki. Sudeys
Sudeys Fatiha’yı okuyor, bir adım daha atsa yanacak sanki. Sudeys ‘İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn’ diyor, devam edemiyor. Ağlıyor. Sudeys yutkunup tekrar deniyor. Sudeys kadar güzel Fatiha okuyan var mı?"