Umreye gidecekler için 10 Adet Tavsiye

Umreye gidecekler için 10 Adet Tavsiye

Bazı insanlar hayatında bir ömür boyu unutmayacakları manevi bir yolculuğa çıkıyor olabilirler, bu yüzden sadece bir dakikanınız ayırın. Güzel bir Umre yolculuğunu gerçekleştirmek için kısa süre sonra yolculuk edecek olanlara birkaç parça tavsiye vermek istedim. Aşağıdaki tavsiyeler, kutsal yerlerde yurtdışındayken aldığım ve bazılarını düşündüğüm şeyler arasındadır:

  1. Ödevini yerine getir
    Mekke ve Medine hakkında bilgi edinin. Umre hakkında bilgi edinin. Yolculuğuma hazırlanırken Hac ve Hac'ın erdemlerini tartışan çok sayıda kitap geldi. Bununla birlikte Umre hakkında bilgi bulmayı zor buldum. Elbette Hac hakkındaki kitaplar Umre'ye atıfta bulundu ve kısa bölümleri vardı, ancak bu yazılar daha fazla bilgi edinmek için beni tatmin etmiyordu. Sonunda Umre hakkında "Umre'ye Nihai Kılavuz" başlıklı güzel bir kitap buldum. Belirli bir kitap tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum, fakat gitmeden önce yaşamak üzere olduğunuz şey hakkında bilgi edinmenizi öneririm. Ayrıca, pasaportunuzun ve önemli belgelerinizin bir kopyasını çıkarın ve kendinize ve sevdiklerinize e-postayla gönderin, böylece bir şey ters giderse bir kopyanız olsun.
  2. Acente bir adam atar
    Sonuçta umreye başka kişilerle gidiyoruz, o zaman iyi insanlar seçmek zorunda olduğundan emin olabilirsin. İyi bir acente size güzel ibadet anıları sağlayacaktır, ve kutsal yerlerde olduğunuzda da iyi arkadaşlıklar kuracaksınız. İyi bir acenteyle gideceğiniz yolculuğunuz sizde kalıcı ve güzel bir etki yaratabilir. Dua için teşvik edecek olan insanlar vardır.
  3. İhram yasaklarını bilin.
    Örneğin, ihramdayken kokulu sabun kullanamadığınızı biliyoruz, bu nedenle ayrılmadan önce biraz kokusuz sabun almayı unutmayın. Başka bir kural ise baş örtüsü ve ihram  (erkekler için). Bu yüzden gerçekten güneşli olsa da, o havluyu kendinizi korumak için değil umrenin bir rüknu olduğu için saracaksınız. Başka bir konu da, ihram halindeyken avret yerlerinizi korumak önemlidir. Üzerinizdeyken kendinizi ihmal etmeyin, çok dikkatli olun inşaAllah. 
    Umreye gidecekler için 10 Adet Tavsiye
  4. Kuaför ve hijyen
    erkekler ve kadınların saçlarını kestirmesi, Umre bitiminde gelenektir. Erkekler için tavsiyemiz saçlarının bir kesimini kesmek yerine, tıraş olmayı istemeseniz bile saçlarınızı her tarafını kestirmektir. Tıraş etmeye karar verirseniz (önerilen), ziyaret ettiğiniz berberin yeni bir atılabilir bıçak kullandığından emin olun. Suudi hükümeti bunu şart koşar ve berberlerin çoğu bu kurallara uyarlar, ancak çok dikkatli olun ve berberiniz bıçağınızı önünüzde açsın. Hepatit C gibi bazı kan yoluyla bulaşan hastalığın kendinizden önce bıçağa bulaşmış kandan size aktarılmasını istemezsiniz. Kadınlar için kendini açığa çıkarmamak maksadıyla saçlarınızı Kâbe'ye kestirmeyin. Otele dönene kadar bekleyin, böylece hicab'ınızı kaldırabilir ve saçlarınızı kesebilirsiniz. Umre'yi bitirmek için aceleniz olduğu için alçak gönüllülüğünüzü yitirmeyin.
  5. Vazelin almak
    Bu öneri erkeklere özgüdür. İhram durumundayken, boksır veya iç çamaşırı giymiyorsunuz. Bacaklarınız için pudrda ve vazelin çok fayda sağlayacaktır.
  6. Ravza Ziyareti
    Ravzayı ziyaret etmek için en iyi zaman Medine'de gece zamanıdır. Ravzayı mütahhara  Medine'de Peygamber'in Mescidi bulunan cennet bir parçasıdır. Yeşil halı ile kaplıdır ve bu nedenle tanımlanması kolaydır, ancak avantajlarından yararlanmak malesef zordur. Medine'de yaşayan insanlarla konuştuktan sonra, (erkekler için) en iyi zaman geceleri  Ravzayı ziyaret etmek en iyisi olabilir  . 
    Umreye gidecekler için 10 Adet Tavsiye
  7. Medine'de  ziyaret yerleri
    Bence gündoğumu ve aralarında bazen sabah zaman içinde sitelerini ziyaret etmek için en iyi zaman  olabilir. Uhud savaşında sırasında Peygamberimiz tarafından yaptırılan ilk mescit olan Mescidi Kuba gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz, Mescidi Kubada dua etmeyi unutmayın,  2 rekat namaz kılın..
  8. Eve ulaşın
    Eğer bir akıllı telefon varsa,WiFi bazı otel lobilerinde mevcuttur , ücretsiz olarak arama yapmak için whatsapp facetime goodle duo kullanabilir yada Viber veya MagicJack gibi uygulamaları indirebilirsiniz. Telefonunuzu uçak modunda tutun ve olağandışı dolaşım ücretleri almamak için WiFi'yi açın. Ayrıca, bir iPhone sahibi iseniz, telefonunuz hala WiFi'yi de kullanarak uçak modunda iken diğer iPhone kullanıcılarını metin mesajı olarak  iMessage'i kullanabilirsiniz!
  9. Insanlarla konuşmak
    nereli olduklarını onlara sorun. Bir şekilde konuşup tanışmaya çalışın. Hiç beklemediğim ülkelerden insanlarla tanıştım. Dünyanın dört bir yanından insanlar var. Mekke ve Medine, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar için toplanma yerleri. Hiç Azerbaycan veya Mauritius'tan insanlarla tanıştınız mı? İnanılmaz inancımızın güzel kardeşliği üzerine aydınlanın.
  10. Dua edin
    demek Basit, ama yapmak çok önemlidir. Dua'yı kendin için, diğerleri için, tüm Ummet için yapın. Böyle manevi bir yerde olmakla kutsanmışsın. O güzel ruhanî yüksekliğin avantajından yararlanın ve bol bol dua edin!

Güzel bir yolculuklar yaşayın. Amin.

Umreye gidecekler için 10 Adet Tavsiye